• Loppu molemmista

Foodin pika-cordyceps 40g

 

Cordyceps Sinensis on harvinainen sieni, joka kasvaa Kiinassa, Tiibetin ja Nepalin vuoristossa. Cordyceps -sienilajeja on yli 680, joista Cordyceps Sinensis on tunnetuin ja käytetyin.

Tuplauutettu cordycepsuutejauhe on valmistettu keittämällä cordycepsistä vesiliukoiset ainesosat ja alkoholiuuttamalla uutettu alkoholiliuoiset ainesosat, jolloin saadaan vahva konsentraatio. Pika-Cordycepsimme sisältää 30 % polysakkarideja.

Ensimmäinen viite Cordycepsin käytöstä Kiinassa on 1082-luvulla ja Eurooppaan se on tullut Pariisin kautta vuonna 1726.

Jauhe on valmista sekoitettavaksi veteen, eikä uuttamisen ansiosta tarvitse pitkää keittoaikaa. Teen voi käyttää sellaisenaan tai esim. pirtelön pohjana. 0,25-1 grammaa cordycepsiä terävöittää myös pirtelöä tai suklaata mainiosti. 

Tuplauutettu Cordyceps-uutejauhe valmistetaan kolmivaiheisella kuumavesi- ja alkoholiuutolla, mikä takaa mahdollisimman konsentroidun lopputuotteen.

Raaka-aineet tutkitaan ja puhdistetaan huolellisesti ennen uuttoa puhdistetussa entsyymirikastetussa vedessä, jotta solut saadaan pehmenemään hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi. Raaka-aine keitetään ensin kolme kertaa kasaan, jotta vesiliukoiset yhdisteet saadaan irroitettua sienestä mahdollisimman hyvin. Tämän jälkeen konsentroitu ”liuos” laitetaan 12 tunniksi ensimmäiseen alkoholiuuttoon huoneenlämmössä, jolloin osa rasvaliukoisista ainesosista irtoaa nesteeseen.

Alkoholiuutto tehdään kaksinkertaisella uutolla 65-70 °C asteessa, jolloin saadaan vesi haihtumaan ja konsentroitua cordycepsin vaikuttavat ainesosat. Näin ollen saadaan irroitettua rasvaliukoiset yhdisteet sienistä valmiiseen ”liuokseen” kuivausta varten.

Alkuperämaa/Ursprungsland: Kiina/Kina

Ainesosat/Innehåll: Cordycepsuutejauhe 30% polysakkarideja ja 1% adenosiineja. Cordyceps sinensis. / Cordyceps extrakt, 30% polysackarid

Kirjoita arvostelu

Ole hyvä kirjaudu sisään tai rekisteröidy arvostellaksesi

Foodin pika-cordyceps 40g

  • Valmistaja: FOODIN
  • Tuotekoodi: 6430048230581
  • Verkkokaupassa sekä
    Porvoon Ekokaupan varastossa: Loppu molemmista
  • 21,95€

  • Veroton: 19,25€