• Moya matcha daily
Moya Matcha-tee, daily, 30 g

Moya daily matcha on kerätty toisesta ja kolmannesta sadonkorjuukerrasta. Tämän matcha-laadun maku on hiukan kitkerämpi ja voimakkaampi kuin ensimmäisen sadonkorjuukerran matchojen. Daily-laadun matcha sopiikin erinomaisesti smoothieiden joukkoon jaleivontaan.

Japanilaisessa teeperinteessä matcha on kaikkein arvostetuin tee, koska sen terveydelle edulliset vaikutukset ovat äärimmäisen monipuoliset.

Matcha-teetä ei tarvitse suodattaa, vaan jauhe liukenee kokonaan veteen. Tällöin myös teen sisältämät ravintoaineet tulevat paremmin käytetyksi. Matcha sisältää mm. antioksidantteja, flavonoideja ja vitamiineja sekä myös piristäviä ainesosia (mm. pienet määrät kofeiinia).

Matcha on hienoksi jauhettua vihreää teetä. Vihreän teen teen tehoaine on Vihreä tee-uute, jota käytetään tasoittamaan mielen kuohuja ja vahvistamaan psyykkistä suorituskykyä. Tämän lisäksi antioksidanttisesti vaikuttavan vihreän tee-uutteen on tutkittu vaikuttavan suotuisasti kolesteroliin, suun terveyteen ja verisuonten joustavuuten.

Matchaa voidaan myös käyttää lisäravinteen omaisesti esim. smoothien seassa.

Matcha-juoman valmistusohje: 
1. Esilämmitä teekulho tai -kuppi kuumalla vedellä ja kaada vesi pois. 
2. Mittaa n. puoli teelusikallista matcha-jauhetta tai teekulhoon tai -kuppiin. Jos omistat hienon siivilän voit siivilöidä teejauheen paakkujen välttämiseksi. 
3. Kaada n. 75ml 80C-95C asteista vettä hitaasti kulhoon. 
4. Sekoita matcha veden sekaan bambuvispilällä (jos et omista bambuvispilää, toki lusikkakin käy). Pyri käyttämään hyvin nopeita ranneliikkeitä ja liikuttamaan lusikkaa tai vispilää siksakkimaisesti. 
5. Sekoita machaa puolisen minuuttia, kunnes juoman pinnalla on tiheä ja kaunis teevaahto. 
6. Nauti!

Matcha:n kofeiinipitoisuus:
Matcha-jauhe sisältää kofeiinia 32 mg / annos, kun yhteen annokseen käytetään matcha-jauhetta noin yhden gramman verran. Vertailun vuoksi: kahvihan sisältää kofeiinia 80mg/ 1,25 dl.

ALKUPERÄMAA: JapaniKirjoita arvostelu

Ole hyvä kirjaudu sisään tai rekisteröidy arvostellaksesi

Moya matcha daily

  • Valmistaja: MOYA
  • Tuotekoodi: 5904730935036
  • Verkkokaupassa sekä
    Porvoon Ekokaupan varastossa: Kyllä, molemmissa saatavilla
  • 9,95€

  • Veroton: 8,73€